Naša ponuka

KÁVA
Noblesso – jemne pražená zrnková káva 100% Arabica, pestovaná v Brazílii, pražená na Slovensku, s láskou ručne balená
Brazilia – Káva chutí zvlášť ľuďom, ktorí neobľubujú príliš kyslé a ovocné chute. Má sladkasté väčšie telo, v krémovej chuti dominujú oriešky a v dochuti sa objavujú jemné tóny horkej čokolády. Brazília vládne kávovému trhu a je najväčším svetovým producentom kávy (údaje Medzinárodnej kávovej organizácie (International Coffee Organization) 2018)
Colombia – Stredné telo, vlašské orechy, broskyňa, kakao, jemná brusnicová acidita . Kolumbia je v poradí 3. najväčším svetovým producentom kávy (údaje Medzinárodnej kávovej organizácie (International Coffee Organization) 2018) a má prvenstvo v produkcii pranej arabiky (spracovanej mokrou metódou). Je známa vysokou kvalitou kávy, pričom jej ročný export predstavuje asi 12,5 milióna vriec.
Ethiopia – Pravý kávový originál s výraznou oslnivou vôňou plnej exotiky zaujme svojím zamatovým telom a výraznými ovocnými tónmi. Zamatová dochuť je dlhá, rafinovaná a korenistá.
Java – Chuť tejto kávy je čokoládovo-mandľová s minimálnou aciditou . Káva pochádza z Indonézie, z oblasti sopiek a zelených lesov. Zber prebieha v období od mája do septembra. Počas tejto sezóny sa pracovná sila rozrastie na približne 3000 ľudí – väčšina z nich prichádza zo susedných dedín. Vzhľadom k vysokej kvalite a prémiovej cene sú zamestnanci vyplatení nad rámec národnej minimálnej mzdy.
Barrique – Sladká odroda, klimatické podmienky a špecifický spôsob spracovania vytvára jasnú šálku kávy s čistým a vyváženým telom sladkej krémovej chuti. Káva je odležaná v sude z bieleho dubu, kde predtým zrela whisky. Vďaka tomu nadobudla jemnú čokoládovo-alkoholovú dochuť a arómu s výraznými tónmi dreveného sudu.
Costa Rica – Kostarika produkuje kávu známu ako „classic cup“ . Chuť je príjemne jemná s citrusovou aciditou a s jemnými čokoládovými tónmi. História kávy z Kostariky siaha do konca 18. storočia, kedy si prví farmári uvedomili, aké ideálne klimatické a pôdne podmienky im krajina ponúka pre pestovanie kávy
Cuba – Táto káva má čistý chuťový profil a jemnú arómu s trochou medového nádychu . Serrano v porovnaní s karibskými kávami rastie relatívne nízko, v nadmorskej výške cca 1000 m.  Prvé kávové plantáže sa objavili na Kube v roku 1748. Vhodné klimatické podmienky a pôda poskytli ideálne prostredie pre intenzívny rozvoj pestovania kávy.